Markarbete

Datum:2011-11-05 - Tid: 22:00:31

Idag provade vi på lite markarbete, det märks verkligen att hon behöver träna upp både styrka och kondinationen väldigt mycket! Men oj så kul och tyckte att det var! Jag med för den delen. :)

Efter vi värmt upp ordentligt och vilat lite så tog vi några cavilletti bommar och först skrittade över. Utan att veta så tror jag inte att Deas gjort det innan, isånafall är det inte mycket det har tränats eller så var det länge sedan, för hon snubblade ganska mycket till en början och var väldigt tveksam, sänkte huvudet och nosade på dem medan hon försiktigt gick över. Snart vande hon sig och traskade över dem utan problem. Ökade och körde bommarna i trav istället, samt jobbade på en volt på andra långsidan. Fortfarande jobbigt att ställa och arbeta runt, speciellt i vänster varv, men det går bättre och bättre. :)

Efter ett tag la vi upp två sockerbitar på högkant och hoppade ett kryss med två bommar innan, mest för att hon ska ha jämna steg, efter försökte vi behålla/fatta galopp. Då vi hoppat en gång vart Deas så enormt taggad och vela bara hoppa mer! Men energin tog snabbt slut och det var himla jobbigt på slutet. Fick känna på mer än vanligt idag att hon faktiskt är en unghäst! Vi avslutade bra efter lite mindre än en timmes ridning och tog en skön avskrittning både inne och ute. 


Hon fick även bli rakad idag, första gången någonsin hon blir rakad!
Gick himla bra lär jag säga! Hon stod lugnt och fint näst intill hela tiden, när maskinen kom upp bakom öronen vart det lite läskigt, man annars var det inga problem. Efter fick hon ta sig ett skönt bad för att få bort smutsen som gömt sig i hennes björnpäls samt få bort hår vi misssat med borsten. Först var spolspiltan väldigt läskig, men efter en liten stund så var det inge problem att få in henne där :)

Stort tack till Karin D som klippte Deas idag!


//Bella
Kommentarer
Postat av: johanna :)

gud vilken gullig blogg :3

2011-11-06 - 11:30:39
URL: http://jjoohannalarsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0